News Flash:

Negresa cu visine si frisca

11 Iulie 2013
2419 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente pentru blat:
200 gr ciocolata neagra
150 gr unt
esenta de rom
3 oua
150 gr zahar
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
o mana de visine spalate si curatate de samburi ( cca 150 gr)

Pentru topping de ciocolata:
100 gr ciocolata toffe (puteti folosi pe cea care o preferati)
10 linguri frisca lichida

Pentru crema de visine:
500 gr visine spalate si curatate de samburi
200 gr frisca
100 gr branza dulce ( optional)
10 gr gelatina

Mod de preparare:

Blat:
Ciocolata si untul le-am topit la microunde, dar merge si pe baie de aburi. Ouale le-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat ciocolata topita, praful de copt, esenta iar la final am incorporat usor faina.
Intr-o tava de yena (30/20) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, am turnat compozitia,  am asezat visinile curatate si am dat la cuptor (incins in prealabil) cca 30 40 min, in functie de cuptor, pana a trecut testul cu betisorul.
Suprafata nu trebuie sa fie prea uscata.

Topping de ciocolata:
Ciocolata am topit-o la microunde, apoi am adaugat frisca. Daca se ingroasa in timp ce incorporati frisca, o mai dati cateva secunde la microunde sa se inmoaie.

Crema de visine:
Visinile le-am mixat cu mixerul vertical pana s-au facut suc. Frisca am mixat-o, am adaugat branza, 3-4 linguri zahar pudra, zahar vanilat, apoi am adaugat sucul de visine.
Gelatina am pus-o intr-o cescuta si am pus cateva lingurite de apa, atat cat sa o acopere. Dupa ce sa umflat, am dat-o la microunde cateva secunde pana sa topit, apoi am adaugat-o in crema . Am mixat bine si am dat-o putin la frigider, pana sa intarit putin.
Dupa ce blatul sa racit, l-am taiat, si am decorat cu cioco, crema si visine.

Negresa cu visine recomandat de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat ciocolata neagra zahar visine spalate ciocolata toffe blat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1812 viz    0 com
28828 viz    1 com
1356 viz    0 com
1869 viz    0 com
4226 viz    0 com
2865 viz    0 com
1377 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024561 (s)