News Flash:

Negresa cu topping

24 Martie 2014
2794 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

50 g cacao
1 lingurita amidon
2 lingurite extract de vanilie
225 g zahar fin
4 albusuri
5 oua
300 g zahar Muscovado
350 g ciocolata neagra tocata
250 g unt

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C si unge o tava rotunda cu preti detasabili cu diametrul de 22cm, apoi tapeteaza-o cu hartie de copt, astfel incat marginile hartiei sa depaseasca cu 5cm marginile tavii.

Topeste untul si ciocolata la bain-marie. Adauga zaharul Muscovado si amesteca pana cand se topeste. Ia vasul de pe foc si incorporeaza 5 galbenusuri. Bate 5 albusuri spuma si incorporeaza-le si pe ele cu o spatula de silicon. Toarna aluatul in tava pregatita si coace-l la cuptor timp de 40 de minute.

Intre timp, pregateste bezeaua. Bate 4 albusuri spuma, apoi adauga treptat zaharul fin si continua sa mizezi pana cand obtii o spuma lucioasa si tare. Cerne amidonul si cacaua si incorporeaza-le in bezea.

Scoate brownie din cuptor dupa 40 de minute si toarna la suprafata bezeaua. Pune inapoi la copt inca 25 de minute sau pana cand bezeaua se umfla si formeaza o crusta tare la suprafata, dar mijlocul e inca moale.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava si serveste-o cu inghetata de vanilie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete negresa retete brownie negresa topping
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3145 viz    0 com
2039 viz    0 com
3270 viz    0 com
1642 viz    0 com
1956 viz    0 com
1894 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022532 (s)