News Flash:

Negresa cu nuca - Cea mai buna prajitura de post

9 Decembrie 2016
2172 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cani apa
1 cana zahar
5 linguri cu varf de cacao
1 pachet margarina
3 linguri magiun de prune
2 cani faina alba
10 g praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat amoniu
o lingura zeama lamaie
o cana nuca

Mod de preparare:

Cernem faina cu praful de copt intr-un castron. Amestecam apa cu zaharul intr-o oala de inox (ceva mai mare pentru ca in ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc si amestecam pana se topeste zaharul, adaugam cacao si amestecam bine. Se aduce la fierbere si se lasa sa sea cateva clocote, amestecand constant.
Se da oala la o parte de pe foc si se adauga margarina taiata cubulete. Inainte de a pune toata margarina, sa ungeti bine tava in care vom coace negresa. Amestecam pana se topeste toata margarina. Adaugam magiunul si apoi faina treptat, amestecand cu un mixer. Adaugam bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie.
La sfarsit adaugam si nuca macinata, dar nu foarte fin.
Compozitia se pune in tava unsa si se da la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

negresa nuca negresa post prajitura post retete negresa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025984 (s)