News Flash:

Negresa cu crema de vanilie

27 Mai 2011
4933 Vizualizari | 0 Comentarii
Negresa cu crema de vanilie1
Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 300 g zahar 3 linguri cacao 3 linguri cafea macinata 3 linguri lapte 5 oua 8 linguri faina Pentru crema: 500 ml lapte 3 galbenusuri 100 g ciocolata alba 2 linguri faina 1 plic gelatina esenta de vanilie Pentru decor: 100 g ciocolata neagra Mod de preparare: Blat: Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Crema: Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa, se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata alba pate lapte frisca lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1529 viz    0 com
1104 viz    0 com
1203 viz    1 com
1868 viz    0 com
3951 viz    1 com
1152 viz    0 com
6028 viz    0 com
1079 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1806 (s) | 36 queries | Mysql time :0.026865 (s)