News Flash:

Negresa cu crema de ghimbir

4 Aprilie 2011
4897 Vizualizari | 0 Comentarii
Negresa cu crema de ghimbir
Ingrediente: Blat: - 250 g zahar - 250 g unt - 4 oua - coaja rasa si zeama de la o portocala - 300 g faina - 50 g cacao - un praf de copt - 1 lingura rom Crema: - 4 oua - 2 linguri cacao - 300 g zahar - 200 g unt - 10 g amidon alimentar - 50 g ciocolata rasa - 1 lingurita ghimbir ras fin - 1 lingurita esenta de rom Preparare: Pentru blat se freaca untul cu zaharul, se adauga romul si galbenusurile, pe rând, amestecând dupa fiecare, coaja rasa si zeama de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se adauga în compozitia de galbenusuri. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecând usor. Compozitia se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune în cuptorul încalzit în prealabil unde se coace la foc potrivit. Pentru crema se pun într-o craticioara cu fund dublu ouale, romul, zaharul, amidonul, cacaoa si ghimbirul ras. Se amesteca si când compozitia este omogena se pune la bain-marie la foc potrivit. Când amestecul se îngroasa se ia crema de pe foc si se mai amesteca 2 - 3 minute în ea, apoi se adauga ciocolata rasa. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune untul si se mixeaza. Se pune la frigider. Dupa racire se taie blatul în doua, se umple cu 3/4 din crema, restul de crema punându - se deasupra prajiturii. Având o crema mai moale prajitura se pastreaza la frigider pâna în momentul servirii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2367 viz    0 com
1471 viz    0 com
1256 viz    0 com
3061 viz    0 com
2421 viz    0 com
3653 viz    1 com
1426 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011556 (s)