News Flash:

Negresa cu banane

9 Iunie 2011
4313 Vizualizari | 0 Comentarii
Negresa cu banane
Ingrediente: 3 banane bine coapte 6 oua 240 g unt 320 g ciocolata 200 g faina 320 g zahar tos 1 pliculet praf de copt sucul de la ½ lamaie unt faina zahar pudra Mod de preparare: Curatam bananele si le taiem cubulete marunte, dupa care le punem intr-un bol si le stropim cu sucul de la jumatate de lamaie pentru a nu oxida. Intr-un alt bol amestecam faina cu 1 pliculet de praf de copt. Taiem untul cubulete si il punem intr-o cratita. Peste cubuletele de unt adaugam patratelele de ciocolata si punem totul la topit la foc mic, amestecand incontinuu. Dupa ce s-au topit atat untul, cat si ciocolata, stingem focul, adaugam zaharul tos si amestecam fara foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, lasam compozitia la racit, pana devine calduta. Dupa racire, incepem sa adaugam ouale in compozitie, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se incorporeaza complet. Cand toate ouale au fost incorporate, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana la omogenizare. Ungem cu unt o tava de 20/30cm, o tapetam cu faina si turnam ½ din compozitia obtinuta in tava. Peste compozitia din tava presaram jumatate din cubuletele de banane. Peste cubuletele de banana presarate, adaugam restul de compozitie, astfel incat sa fie distribuita uniform peste toata suprafata. Apoi adaugam deasupra, uniform, restul de cubulete de banana, dupa care punem prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam la copt pentru 55-60 minute. Timpul de coacere este relativ, fiecare poate face testul cu scobitoarea si poate scoate prajitura din cuptor cand considera ca este indeajuns de coapta. sursa articol: http://gourmandine.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci oua faina unt castane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2450 viz    0 com
1613 viz    0 com
1274 viz    0 com
2701 viz    0 com
1977 viz    0 com
2499 viz    0 com
4199 viz    0 com
1856 viz    0 com
1275 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020010 (s)