News Flash:

Nectariune cu vanilie si branza ricotta

4 Aprilie 2013
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingurita faina de porumb
3 nectarine mari taiate pe jumatate, fara samburi
1 baton vanilie
1 lingura plina varf cu zahar brun
150 ml apa
150 ml sirop de soc
1/4 pachet unt
1/4 lingurita esenta vanilie
125 gr branza ricotta

Mod de preparare:

Amesteca crema ricotta si esenta de vanilie intr-un bol si las-o sa "respire". Topeste untul si zahatul intr-o tigaie neaderenta si pune nectarinele taiate in jumatate cu partea plata in jos, pana se caramelizeaza zaharul. Scoate fructele dupa circa 3-4 minute. Adauga siropul de soc, apa si batonul de vanilie in tigaie si lasa-l sa dea in clocot si sa mai scada putin.

Pune acum nectarinele cu partea taiata in sus si lasa-le la fiert, acoperite, circa 10 minute. Ia tigaia de pe foc si amesteca faina de porumb intr-un castron, cu putin din sosul pregatit. Omogenizeaza bine si toarna pasta in tigaie, apoi amesteca. Pune din nou tigaia pe aragaz si lasa sosul sa se mai subtieze putin. Serveste desertul cald sau rece, in pahare din sticla, cu cate un bulgare din crema de branza ricotta.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nectarine baton vanilie zahar brun branza ricotta clocot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024707 (s)