News Flash:

Nectar de caise

19 August 2013
2239 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg caise foarte coapte
1 l apa
1 kg zahar
 
Mod de preparare:

Se spala caisele cu apa rece apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol cca 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele (sau se paseaza cu blenderul).

Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul apoi se pun din nou la fiert, cca o ora, la foc domol amestecand din cand in cand.

Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate cu filet, apoi se etanseizeaza cu capace si se aseaza una langa alt intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pama aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.

Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a doua zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase dar uscate.
In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar sticle curate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2946 viz    0 com
4623 viz    0 com
11234 viz    0 com
2398 viz    0 com
1660 viz    0 com
1955 viz    0 com
2549 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020073 (s)