News Flash:

Napolitane cu nuci

5 Ianuarie 2012
2536 Vizualizari | 0 Comentarii
Napolitane cu nuci
Ingrediente:

4 foi mari de napolitana
300 g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400 g lapte condensat (dulce)
200 ml lapte
esenta de rom

Mod de prepapare:


Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat laptele, se omogenizeaza. Compozitia se tine pe foc potrivit, amestecand usor si continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom. (Crema rezultata are gustul unei ciocolate amarui cu nuci - deci cu aroma si gust pronuntat de cacao si nu prea dulce; pentru varianta mai dulce se mai adauga in jur de 50-100g de zahar sau dupa preferinta.)
Se intinde 1/3 din compozitie pe o foaie de napolitana, se acopera cu a doua foaie, se preseaza usor. Se repeta operatia si cu restul de crema si foi.
Se taie in bucati cu un cutit foarte bine ascutit.
Napolitanele cu nuci din imagine au fost pregatite de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci cacao apte condensat lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

12205 viz    0 com
16184 viz    0 com
4266 viz    0 com
1484 viz    0 com
2263 viz    0 com
3659 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013606 (s)