News Flash:

Mustar de casa

3 Ianuarie 2014
2724 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g boabe de mustar
2 lingurite sare de mare
125 ml vin alb sec
55 ml apa plata
100 ml otet de mere
2 lingurite miere  (eu am pus poliflora)
2 varfuri de cutit scortisoara pudra
2 varfuri de cutit nucsoara pudra
5 cuisoare
1/2 lingurita curcuma, la final

Mod de preparare:

Se macina boabele de mustar in rasnita de cafea. Se cerne pudra obtinuta printr-o sita fina (eu am folosit-o pe cea de ceai). Intr-un borcan de 800 ml se pun toate ingredientele (cu exceptia curcumei), se amesteca putin, se pune capacul si se lasa 48 de ore la hidratat. Se amesteca din cand in cand. Dupa cele 48 de ore, timp in care pudra de mustar a absorbit tot lichidul, se adauga curcuma, pentru culoare si se amesteca bine. Se scot cuisoarele din mustar si eventual se mai adauga miere, daca se doreste mai dulce. Deja este gata de consum.

Se pune mustarul in borcanase, se pune capacul si se pastreaza in frigider. din cate am inteles rezista  mult, datorita vinului si otetului din compozitie, dar al meu a stat doar 2 zile in frigider, inchis etans…nu stiu inca exact cat timp rezista fara sa fermenteze. Este foarte aromat si iute, foarte intens, care nu prea seamana cu cel din comert.

Mustar de casa recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2995 viz    0 com
1472 viz    0 com
4258 viz    0 com
1825 viz    0 com
2245 viz    0 com
11791 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014638 (s)