News Flash:

Muschi de vita in crusta

6 Martie 2013
2730 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g carne de vita muschi
250 ml supa de oase de vita (sau 1 cub beef stok)
50 ml otet balsamic de Modena
1 rodie
100 ml ulei de masline extra virgin
200 ml lapte
150 g unt
50 ml vin rosu
250 g ceapa Ciopllini
250 g cartofi dulci
300 g sparanghel verde
500 g pastarnac
10 g boabe mustar
100 g sare iodata
20 g sare marina
25 g piper negru boabe
10 g piper rosu boabe
50 g zahar brun
50 g pudra de ciuperci Porcini (hribi)

Mod de preparare:

Piureul de sparanghel
Se curata sparanghelul si se pune la fiert, acoperit, in apa cu sare. Se fierbe pana se inmoaie. Se scurge de apa, se da prin sita si se amesteca intr-un castron cu lapte, unt , sare si putin ulei de masline.

Piureul de pastarnac
Pastarnacul si cartoful dulce se pun la fiert, separat, in apa cu sare, acoperite timp de aproximativ 20 minute sau chiar mai mult pana devin moi.  Cand au fiert, se scurg de apa  si  paseaza fierbinti intr-un castron, adaugand sare, unt si lapte ca la un piure obisnuit.

Sos de Cipollini
Se scufunda cepele in apa clocotita timp de 1 minut. Se scot si se pun in apa rece. Aceasta operatiune este necesara pentru a putea indeparta usor foile cepei care sunt foarte subtiri.

Se incinge apoi o tigaie inalta la foc mediu in care punem o lingura de ulei de masline si ceapa condimentand cu piper si sare. Se soteaza ceapa pana in momentul in care devine maronie (aproximativ 12 minute). Se adauga apoi supa de vita, otetul balsamic, vinul, zaharul brun si seminte de rodie si se fierb cu capac timp de 10 minute pana cand se inmoaie ceapa. Apoi se ia  capacul si se contiua fierberea pana se evapora alcoolul si se ingroasa sosul.

Muschiul de vita in crusta de Porcini
Se face un amestec din pudra de porcini, sare marina, zahar brun, piper macinat proaspat (negru si rosu) si boabe de mustar. Muschiul de vita (la temperatura camerei) se curata  de pielite (in cazul in care exista) se unge bine cu ulei de masline si apoi se da prin amestecul de Porcini preparat in prealabil si se lasa timp de 5 – 8 minute sa se odihneasca. Apoi se pune pe gratarul incins la foc mediu circa 3-4 minute, sau pana se rumeneste  frumos, iar pe partea superioara apar mici picaturi sangerii. Se intoarce si se continua gatitul alte 3-4 minute, pentru medium-rare.

Ca sa se  rumeneasca bucata si pe partile laterale, se foloseste un  cleste de bucatarie si se  lasa cam 30 de secunde pe gratar pe fiecare parte. Muschiul de vita se monteaza  pe pat de piure de pastarnac. Sosul de ceapa Ciopllini pe serveste peste muschiul de vita. Alaturi, pe farfurie, se serveste piureul de sparanghel.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rodie lapte unt vin rosu ceapa ciopllini cartofi dulci pastarnac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019921 (s)