News Flash:

Muschi de porc cu sos de rosii

2 Iunie 2014
1646 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 gr muschi de porc mic
350 gr ciuperci champignon mici
3 rosii bine coapte
1 ceapa
1 fir cimbru
2 catei de usturoi
1 foaie dafin
50 ml vin alb sec
1/4 legatura patrunjel
1 priza zahar
1 lingura rasa unt
150 ml supa de pui
2 linguri ulei
sare
piper
chili

Mod de preparare:


Se presara muschiuletul cu sare, piper negru si chili. Se oparesc rosiile si se curata de coaja. Se taie in doua si se curata de cotoare si zona cu seminte. Se mixeaza apoi scurt in blender (nu trebuie sa fie prea fin mixate, ci doar sa se striveasca uniform). Se taie ciupercile in patru. Se incinge uleiul intr-o oala mai larga (care sa cuprinda muschiuletul). Se prajeste muschiuletul pe ambele parti pana se rumeneste frumos (cca 3 minute / parte) si apoi inca 30 secunde pe laterale. Aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma. Se scoate muschiuletul pe o farfurie.
Se adauga in tigaie untul si dupa ce se topeste se da focul la mare si se pun ciupercile si se presara cu sare si piper. Se prajesc ciupercile cam 3 minute, amestecand des, sa se rumeneasca un pic. Se scot ciupercile peste muschiulet.

In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se stinge totul cu vin si se fierbe pana vinul e aproape evaporat. Se adauga rosiile si se fierb 5 minute la foc mic. Se adauga dafinul, cimbrul, zaharul, supa de pui si 150 ml apa. Se adauga sare dupa gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 15 minute.
Se aseaza muschiuletul in sos si se mai fierbe cu capac 15 minute, intorcand muschiuletul la jumatatea timpului. Se adauga ciupercile si patrunjelul si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
Pentru servire se folosesc farfurii adanci: se aseaza cu lingura legume in centrul farfuriei, sosul se va scurge pe margini; deasupra se aseaza felii subtiri de muschiulet care se presara cu putina sare mare si piper negru. Este foarte bun insotit de mamaliguta sau piure de cartofi.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete fripturi friptura muschi friptura sos retete carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1409 viz    0 com
1975 viz    0 com
2181 viz    0 com
3915 viz    0 com
1982 viz    0 com
2555 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013577 (s)