News Flash:

Musaca de legume cu branza gouda

29 August 2019
261 Vizualizari | 0 Comentarii

Adusa din insorita Grecie, musacaua e un preparat versatil, care poate satisface multe gusturi. O poti face din carne de vita, porc, pui sau curcan, in combinatie cu vinete, cartofi, dovlecei si rosii. Te asiguram ca si aceasta varianta preparata doar din legume este delicioasa!
 
Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 200 ml supa de legume
  • 2 linguri smantana
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 250 g branza gouda rasa
  • ½ legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbi cartofii cu tot cu coaja 25 de minute. Scurgi apa si, dupa ce se racesc, ii cureti de coaja si ii tai felii. Separat, tai ceapa marunt, o calesti in ulei si, cand se inmoaie, adaugi ciupercile taiate bucati. Continui calirea pana scade toata zeama, apoi lasi la racit. Adaugi sare si piper dupa gust, apoi nucsoara. Ungi un vas termorezistent cu ulei, asezi un strat de felii de cartofi, pui un strat de ciuperci, presari branza rasa si continui la fel pana termini toate ingredientele (opresti 50 g de gouda pentru gratinare). Ultimul strat va fi de cartofi. Printre straturi presari patrunjel verde tocat. Adaugi supa amestecata cu smantana si introduci vasul la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Scoti vasul din cuptor, adaugi ouale batute si branza rasa si lasi la cuptor inca 20 de minute, pana se rumeneste frumos.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

251 viz    0 com
248 viz    0 com
156 viz    0 com
112 viz    0 com
216 viz    0 com
172 viz    0 com
285 viz    0 com
265 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019660 (s)