News Flash:

Musaca de conopida

27 Aprilie 2011
1273 Vizualizari | 0 Comentarii
Musaca de conopida
Ingrediente: - o conopida potrivita - ceapa - 350 g carne tocata - 1 ardei - 1 rosie+ 1/2 conserva de rosii - 1 foaie de dafin - sare, piper, cimbru - sos beschamel( o lingura faina, lapte cat cuprinde, o lingura smantana ) Mod de preparare: Conopida se spala foarte bine si se opareste apoi se lasa la scurs. Intr-o tigaie se taie ceapa si ardeiul si se lasa la prajit cateva minute pana se inmoaie, apoi se adauga carnea si rosia taiata marunt si se lasa la foc mai mic sub capac. Cand s-a inabusit bine carnea, se adauga sare, piper si foaia de dafin si se continua coacerea sub capac inca cateva minute , cam pana se face carnea pe jumatate. Conopida se desface bucatele, se taie si cotorul, care e foarte dulce si bun si se asaza intr-un vas (termorezistent, daca vreti sa o faceti la cuptor, ceea ce este recomandat, fiindca e mult mai buna...) in care s-a pus putin ulei pe fund. Rosiile din conserva se maruntesc, se amesteca cu putina sare si piper si cimbru si se toarna peste conopida. Sosul de carne se pune deasupra peste toata suprafata, se mai adauga o cescuta de apa din cea in care s-a oparit conopida, dar nu multa, ca mai lasa si conopida apa... mai bine mai adaugati pe parcurs, daca mai este nevoie... Vasul se introduce la cuptor la foc potrivit cam o ora, dar se paote face si direct la aragaz, la foc mic. Cu 10 min inainte de a fi gata, se face sosul beschamel si se toarna deasupra, se mai lasa la cuptor cca 10 min, se scoate si se serveste calda, cu adaos de smantana, daca mai doriti si presarat cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

macaroane conopida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013109 (s)