News Flash:

Musaca de cartofi cu carne - Cum sa o prepari corect

15 Septembrie 2017
948 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Musacaua de cartofi cu carne este ideala in zilele racoroase. Aceasta se prepara destul de usor, insa trebuie sa ai putina rabdare, deoarece procesul este unul indelungat. Daca si tu adori musacaua si vrei sa o prepari acasa, iti prezetam o reteta simpla si savuroasa.

Ingrediente:

1 kg carne tocata de vita (sau amestec de vita si porc)
5-6 cartofi mari
2 cepe albe, de marime medie
1 morcov
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
3 rosii
4 oua
sare
piper

Mod de preparare:


Taie cartofii rondele si prajeste-i pana se rumenesc usor. Scoate-i pe o farfurie si lasa-i sa se raceasca.
Intre timp, in robotul de bucatarie toaca ceapa si morcovul marunt. Pune legumele intr-o tigaie incapatoare, cu putin ulei si caleste-le pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi carnea si continua sa calesti totul pana cand acesta din urma este bine facuta. La final adauga mararul si patrunjeleul tocate marunt si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi bate doua oua ca pentru omleta si incorporeaza-le in compozitia de carne.

Citeste si Pentru cine posteste - Musaca de post, cu ciuperci si cartofi

Tapeteaza o oala ce poate fi adaugata la cuptor cu ulei si pesmet. Adauga apoi un strat de cartofi, atat la baza cat si pe pereti. Adauga jumatate din compozitia de carne, apoi un alt strat de cartofi, restul de carne si la final inc aun strat de cartofi.

Peste cartofi adauga un strat de rosii taiate rondele.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cuburi, ouale batute, mararul tocat fin, sarea, piperul si condimente dupa preferinta.
Adauga totul la cuptor pana cand legumele de la suprafata se rumenesc. Cand sunt aproape gata, scoate oala din cuptor si adauga restul de oua, batute ca pentru omleta desupra.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor. Inainte de a fi gata se da jos folia de aluminiu, se toarna deasupra cele doua oua batute bine si se mai lasa la cuptor pana se incheaga oul.
Serveste musacaua calda, alaturi de ardei copt sau muraturi! Merge perfect alaturi de un pahar de vin rosu.

preluat de pe acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi cepe albe marar patrunjel oua citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018909 (s)