News Flash:

Muraturi puse pe iarna

5 Septembrie 2013
2916 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg de conopida
500 gr ardei gras rosu
500 gr morcovi
5 dovlecei
2-3 radacini de hrean
350 ml otet
50 gr zahar
50 gr sare
2 l apa
piper boabe
frunze de marar

Mod de preparare:


Se spala legumele si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite.
Se curata morcovii si dovleceii si se taie rondele, conopida se desface buchetele, se taie cotoarele si se asaza intr-un vas cu apa rece si putina sare, unde se lasa 30 de minute. Ardeii se curata de seminte si se taie feliute.
In borcanul bine spalat si uscat, se asaza legumele asortate: conopida, morcovii, dovleceii si ardeii. Printre muraturi se pun frunze de marar si boabe de piper negru.
Separat, intr-un vas se fierbe apa amestecata cu otetul, zaharul si sarea. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste legume. (Se pun cutite sub borcan sa nu crape).

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conopida piper boabe legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2935 viz    0 com
6644 viz    0 com
2109 viz    0 com
9045 viz    0 com
2402 viz    0 com
2219 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014444 (s)