News Flash:

Mucenici - reteta pentru gospodine incepatoare

8 Martie 2016
1631 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr faina
nuca macinata
cca 120 ml apa calduta
coaja de lamaie si portocala
2 litri apa
6 linguri zahar
1 esenta vanilie
1 esenta rom
scortisoara
un praf de sare

Mod de preparare:

Mucenicii i-am pregatit cu o zi inainte, astfel: faina am amestecat-o cu praful de sare, apoi am adaugat treptat apa calduta. Am framantat aluatul pana a devenit usor de manevrat, apoi l-am intins pe masa infainata. Cu o forma speciala am format mucenicii – mie mi-au iesit 200 bucati, pe care i-am asezat pe o coala curata de hartie si i-am lasat la uscat.

A doua zi am pus 2 litri de apa intr-o cratita, in care am adaugat zaharul, 1 lingurita sare si o lingurita de coaja de lamaie. Cand a inceput sa fiarta, iar zaharul s-a topit am pus mucenicii, pe care i-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat la suprafata, si au fost fierti. Am oprit focul, am adaugat esenta de vanilie si cea de rom.
Am pregatit castronelele in care am pus 2-3 polonice de mucenici cu zeama, nuca macinata, zahar si un praf de scortisoara.

Reteta aceasta de mucenici ne este recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mucenici sfintisori mucenici moldovenesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1459 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019166 (s)