News Flash:

Mucenici preparati la rece. Sunt gata in doar 15 minute si nu ingrasa deloc

11 Martie 2019
388 Vizualizari | 0 Comentarii

Mucenicul Raw Vegan reprezinta un desert inedit pe care il puteti consuma atat pe data de 9 martie cat si in celelalte zile ale anului. Gustul de nuca se imbina perfect cu cel al aluatului inmiresmat cu scortisoara.

Ingrediente aluat:

  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr curmale (hidratate)
  • 50 gr smochine (hidratate)
  • 2 linguri unt cocos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite turmeric
  • 1 varf de sare neiodata

Decor:

  • nuca macinata
  • 1 lingurita de miere dizolvata in apa

Mod de preparare:

Se mixeaza fulgii de ovaz pana ce se transforma in faina. Separat, se mixeaza  curmalele si smochinele pana cand devin o pasta asemanatoare cu gemul. Gemul se pune intr-un vas separat si se adauga peste, progresiv, faina de ovaz, untul de cocos si celelalte mirodenii. Se amesteca toata compozitia pana cand obtinem consistenta unui aluat.

Se lasa la frigider 20-30 minute ca sa se intareasca. Dupa aceea, se poate modela in forma de mucenici. Dupa ce modelam mucenicii, ii ungem cu apa si miere apoi presaram nuca macinata. Se lasa la frigider 1-2 ore, dupa care se pot consuma.

“Daca n-as sti ca sunt pregatiti la rece, as putea sa jur ca au acelasi gust ca si mucenicii moldovenesti cu care am crescut!”, spune expertul in nutritie Anca Alungulesei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muceni reteta mucenici vegani retete vegane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020097 (s)