News Flash:

Mucenici de post ca-n Moldova - Ce ingrediente iti trebuie ca sa faci cei mai buni sfintisori moldovenesti

3 Martie 2017
143522 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 gr faina
100 gr zahar
2 linguri miere de albine
50 gr margarina
4 linguri ulei
25 gr drojdie proaspata
300 ml apa
coaja rasa de lamaie si portocala
zahar vanilat

Pentru sirop:
1 lingurita de zahar
4 linguri de apa
miere de albine
nuca prajita si macinata
zahar vanilat

Mod de preparare


Fierbem zaharul, mierea, zaharul vanilat si coaja rasa de citrice. Dupa ce a fiert, luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi topim margarina cu uleiul si o lasam sa se raceasca.
Dizolvam drojdia in apa calduta, cu o lingurita de zahar si lasam compozitia sa dospeasca 10-15 minute.
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc si punem drojdia. Apoi incepem sa framantam, adaugand pe rand siropul de zahar si margarina topita. Aluatul trebuie framantat pana nu se mai lipeste pe maini. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut, intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut, punem aluatul pe masa unsa si framantam pana scoatem aerul din aluat. Apoi il impartim in 14 bucati. Fiecare bucatica de aluat se face un rulou lung, pe care il impartim in jumatate si il impletim, formand un cerc pe care il rasucim in forma cifrei 8.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam mucenicii si ii lasam sa creasca 20 de minute. Ii ungem cu siropul de zahar si ii punem in cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit (180 grade). Dupa ce se racesc putin, ii ungem cu miere de albine si ii trecem prin nuca.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta sfintisori mucenici post mucenici moldova
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1769 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024853 (s)