News Flash:

Mousse de fructe

7 August 2019
305 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 500 g piersici coapte
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura esenta vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit ghimbir ras
  • pudra de scortisoara
  • baton de scortisoara

Mod de preparare:

Inmoi gelatina 5 minute in putina apa rece. Cureti de coaja piersicile si le dai la blender cu zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de zahar. Bati galbenusurile cu zaharul ramas pana se topeste si pui la bain-marie. Amesteci continuu si cand a inceput sa faca bule, apoi dai deoparte. Lasi la racit. Scurgi excesul de apa din gelatina daca este cazul si apoi adaugi 2 linguri de apa clocotita. Amesteci continuu pana se dizolva.

Torni peste piersici si adaugi galbenusurile racite. Amesteci continuu. Bati albusurile spuma, pana se intaresc. Intr-un alt vas, bati smantana cu vanilia si ghimbirul si adaugi compozitia peste amestecul de piersici cu galbenusuri. Apoi cu o spatula de silicon, adaugi albusurile si amesteci de sus in jos, astfel incat sa se pastreze aspectul aerat. Dai la frigider o ora si apoi ornezi mousse-ul dupa gust.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mousse fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1429 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013051 (s)