News Flash:

Mousse cu migdale, frisca si amaretto

25 Martie 2013
1892 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri migdale tocate si rumenite in cuptor
85 g ciocolata amaruie tocata marunt
1 ½ lingurite cafea instant
3 linguri lapte semi-degresat
1 lingura amaretto (lichior de migdale)
3 albusuri
2 linguri apa
230 ml frisca lichida
100 g zahar
6 biscuiti cu ciocolata
un praf de sare

Mod de preparare:

Combina intr-un bol laptele, ciocolata si cafeaua instant si pune-le la microunde, in total 45 de secunde, pana se topeste ciocolata. Omogenizeaza si adauga 1 lingura de lichior. Bate albusurile spuma. Amesteca jumatate din cantitatea de zahar cu 2 linguri de apa si un praf de sare intr-o oala si fierbe-le pana obtii un sirop. Amesteca trepatat siropul obtinut in albusurile batute, mixand pana cand obtii o spuma tare ca pentru bezele. Tot treptat incorporeaza spuma in amestecul de ciocolata.

Imparte compozitia in 6 boluri mici, acopera cu folie alimentara si pune-le la frigider cel putin 2 ore. Pune biscuitii pe o hartie de copt, presara migdalele tocate deasupra lor si topeste (timp de 3 minute) zaharul pe care sa il torni apoi deasupra biscuitilor. Lasa-l sa se intareasca timp de 5 minute.
Serveste mousse-ul in cupe de inghetata cu biscuiti crocanti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

migdale tocate ciocolata amaruie cafea instant lapte semi-degresat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035194 (s)