News Flash:

Motivul socant pentru care nu se strica hamburgerii de la McDonald's

2 Octombrie 2012
4500 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarea de tip fast-food produsa de celebrul lant McDonald's a starnit de-a lungul timpului controverse printre consumatorii si specialistii alimentari din intreaga lume. Mai exact, specialistii in domeniu au fost intotdeauna intrigati de proprietatile acestor alimente care nu se strica aproape niciodata.

Un client curios din Canada a adresat o intrebare companiei McDonald's cu privire la motivul pentru care hamburgerii serviti de producator in intreaga lume se strica foarte greu, scrie Business Insider.

Mai exact, clientul curios a intrebat pur si simplu "De ce nu se strica hamburgerii de la McDonald's?", pornind probabil de la ideea ca acest tip de sandwich, lasat si pentru cateva luni la temperatura camerei, nu sufera alteratii majore. Pe deasupra, acest tip de "comportament" pe care il adopta produsele McDonald's se mentine si la cartofii prajiti.

McDonald's a decis sa il consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universitatii Guelph's, oferind astfel un raspuns la intrebare.

Pe parcursul anilor au tot aparut in presa, cat si pe internet, foarte multe filme si fotografii in care produsele McDonald's erau studiate timp de zile intregi pentru a se observa daca hamburgerii au totusi tendinta de a se strica. Printre primele teorii cu privire la longevitatea acestui tip de aliment s-a aflat ideea ca "hamburgerii nu se strica pentru o buna bucata de vreme deoarece sunt plini de chimicale".

Totusi, in realitate, hamburgerii, cartofii prajiti sau celebrele nuggets de la McDonald's sunt ca si celelalte alimente pe care le consumam, avand posibilitatea sa reziste nealterate o perioada de timp daca sunt pastrate in conditii optime.

Microbii si bacteriile care cauzeaza alterarea alimentelor sunt aceleasi pentru toate tipurile de mancaruri, acestea avand nevoie de apa, nutrienti si caldura pentru a se putea dezvolta. Daca unul dintre aceste trei elemente sunt indepartate atunci procesul de alterare incetineste.

Cat despre hamburgerul de la McDonald's, acesta contine mai multe ingrediente care sunt in prealabil trecute printr-o serie de procese care cauzeaza deshidratarea acestora. De exemplu, carnea continuta de hamburger contine foarte putina apa deoarece este gatita.

Atunci cand este lasat intr-o incapere la temperatura camerei deshidratarea hamburgerului continua, din moment ce in majoritatea cladirilor umiditatea dintr-o camera este de circa 40%. Asadar, in lipsa umiditatii si a apei hamburgerul mai degraba se usuca decat sa se strice. Prin pierderea umiditatii este indepartat un element necesar pentru ca microbii sa se poata dezvolta si sa altereze hamburgerul, ceea ce inseamna ca acest aliment poate fi pastrat destul de mult timp, aproape intact.

Doctorul Warriner sustine ca experimentul cu hamburgerul de la McDonald's poate fi repetat cu un astfel de sandwich facut in casa, rezultatele fiind aceleasi.

Blogul alimentar "A Hamburger Today" a urmat exemplul doctorului Warriner si a confirmat ca sandwich-urile preparate in casa pot fi pastrate o perioada indelungata de timp daca sunt tinute in conditii optime, la fel ca si hamburgerul de la McDonald's.

"Se pare ca nu doar hamburgerul de la McDonald's nu s-a stricat, aceeasi soarta a avut-o si cel preparat in casa. Carnea de la mijlocul sandwich-ului s-a uscat si s-a micsorat foarte putin, insa semne de alterare inca nu exista", scriu cei de la "A Hamburger Today".     

sursa: rtv

Citeste si: McDonald's incearca sa-si imbunatateasca imaginea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fast-food aliment nuggets mancaruri sandwich
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025946 (s)