News Flash:

Moelleux au Chocolat pentru Sf. Valentin

14 Februarie 2012
2346 Vizualizari | 0 Comentarii
Moelleux au Chocolat
Ingrediente:

300 gr ciocolata amaruie
ciocolata alba
capsuni
6 oua la temperatura camerei
50 ml lapte
200 gr zahar
150 gr unt topit si racit
1 lingurita de vanilie
1 lingurita rom
  
Mod de preparare:
  
Prima data preincalzim cuptorul si pregatim formele, dandu-le cu putin unt. Apoi punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde. Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam esentele, ciocolata topita (si racita) putin cate putin, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Acum putem adauga si untul putin cate putin.
Batem spuma albusurile (nu foarte tare) si le incorporam cu grija in compozitia de ciocolata, folosind o lingura.Turnam compozitia in forme (eu am avut 6 forme mici si una mai mare).

Le dam la cuptor pentru 20-30 minute. Desertul este gata cand s-a intarit suficient incat sa simtiti o crusta cand il atingeti.Va creste foarte mult, apoi se retrage putin, va fi crocant la exterior si moale in interior. Daca vrem sa-l scoatem din forme il mai lasam 10 minute. Am ornat cu ciocolata alba si cu capsuni.
Moelleux au Chocolat pentru Sf. Valentin pregatit de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata amaruie ciocolata alba capsuni oua lapte zahar unt vanilie rom
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1864 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029966 (s)