News Flash:

Mirodenii pentru friptura la gratar

22 Mai 2014
1252 Vizualizari | 0 Comentarii
Du carnea la gratar pe cele mai inalte culmi ale gustului! Renunta la banalele condimente formate doar din sare, piper, cimbru sau oregano in asezonarea fripturilor si apeleaza la ingrediente care transforma carnea intr-o delicatesa. Iata cateva mirodenii si condimente neobisnuite care redefinesc gustul preparatelor din carne!

1. Suc de mere
Cu un gust dulce acrisor, sucul de mere este ingredientul perfect pentru o carne la gratar exotica. Marineaza carnea in suc de mere, alaturi de alte condimente preferate, si vei obtine un gust autentic al acestui preparat la gratar.
Merele nu sunt singurele fructe care pot fi folosite in marinarea carnii pentru gratar. Si sucurile din citrice reusesc sa ofere aroma fructata si gustoasa care redefineste conceptul de friptura pe gratar.

2. Otet din cidru de mere
Daca nu ai suc de mere in casa, poti marina carnea de porc si in otet din cidru de mere, un ingredient neobisnuit, dar savuros pentru gratar. Otetul fragezeste carnea si ii ofera o aroma autentica, de care te vei indragosti.

3. Zahar brun
Tavaleste carnea de porc sau de pui prin zahar brun inainte de a o pune pe gratarul incins. Zaharul se transforma rapid intr-un caramel care invaluie friptura si ii ofera gustul dulce, exotic si autentic pe care il astepti de la o friptura la gratar.

4. Mustar
Mustarul este un alt aliment care se tranforma in condiment pentru gratar, care potenteaza gustul carnii si se imbina spectaculos cu celelalte condimente clasice ale carnii de porc sau pui: sare, piper, oregano, cimbru etc. Maseaza carnea cu mustar si condimente chiar inainte de a o pune pe gratarul incins.

 5. Scortisoara
Chiar daca esti obisnuita sa folosesti scortisoara mai degraba in prajituri sau bauturi calde, bucatarii o transforma adesea si in ingredientul secret pentru marinarea carnii ce urmeaza sa fie pregatita pe gratar. Se potriveste de minune cu toate tipurile de carne rosie sau cu peste.

6. Gem sau dulceata
Vrei sa oferi un accent oriental carnurilor preparate pe gratar? Daca nu ai miere ori suc de fructe la indemana, maseaza carnea de porc, pui sau miel cu dulceata de fructe si apoi pune-o pe gratarul incins. Aroma fructelor se imbina perfect cu gustul oricarui tip de carne si ofera gustul autentic pe care il astepti de la un astfel de preparat.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete friptura mirodenii friptura friptura gratar sfaturi gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028302 (s)