In toiul verii, rasfata-te cu un
desert delicios, al carui aspect inedit te duce cu gandul la zilele de iarna. Usor de preparat, nu uita sa il imparti si cu cei dragi!
Ingrediente:Pentru briose:400 g zahar
160 g faina
12 albusuri la temperatura camerei
1 praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Pentru crema:450 g smantana pentru frisca
4 linguri zahar
zmeura
zahar pudra
Citeste si Mod de preparare:Incalzesti cuptorul la 176 grade
Celsius. Dai zaharul la
blender pana devine foarte fin. Amesteci faina cu 100 g zahar si o treci prin sita de 4 ori. Dai deoparte. Mixezi albusurile spuma cu praful de sare. Incorporezi in ele restul de zahar. Adaugi coaja rasa de lamaie. Combini cu faina. Torni aluatul intr-o tava de briose tapetata cu
forme de copt din hartie. Dai la cuptor 20 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasi la racit 5 minute, apoi scoti briosele din tava pentru a se raci complet.
Pentru crema, mixezi smantana impreuna cu zaharul pana se formeaza frisca. Decorezi fiecare briosa cu frisca si
zmeura. Servesti cu zahar pudra.
preluat de pe
click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)