News Flash:

Minitarte integrale cu crema de branza si capsuni

10 Iulie 2019
264 Vizualizari | 0 Comentarii

Cand pofta de dulce iti da tarcoale, prepara un desert usor si aromat. O minitarta din faina integrala cu branza si capsuni nu contine multe calorii, dar in schimb este satioasa si bogata in nutrimenti.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina integrala
  • 100 g zahar
  • 150 g unt rece 82% grasime
  • 1 ou
  • 1 jumatate lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie bio
  • 1 praf de sare
  • capsuni, pentru decor

Pentru crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 20 g unt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g amidon de porumb

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tarta, amesteca ouale cu zaharul, apoi pune faina, praful de copt, untul, coaja de lamaie si praful de sare. Framanta pana ce obtii un aluat nelipicios. Intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Decupeaza, cu o forma rotunda, iar cercurile obtinute le vei aseza in tavite pentru minitarte.

Pentru crema, freaca ouale cu zaharul pana ce obtii o compozitie cremoasa. Adauga sucul de lamaie si amidonul. Amesteca si pune la fiert pe bain marie, pana ce se ingroasa. Stinge focul, apoi incorporeaza untul. Lasa crema deoparte, la racit. Mixeaza branza de vaci cu crema preparata anterior, pana ce obtii o crema fina. Intinde aceasta crema peste aluatul asezat in tavite si da-le la copt 30 de minute, la 180 °C. Serveste minitartele reci, decorate cu capsuni feliate sau cu alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarte capsuni mini tarte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1473 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013586 (s)