News Flash:

Minitarte cu pere, mere si scortisoara

29 Septembrie 2014
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
3 cani faina
260 g unt rece
2 linguri zahar
3/4 lingurita sare
8 linguri apa rece
1 1/2 linguri otet din cidru de mere

Pentru umplutura:
2-3 pere, taiate cubulete
2-3 mere, taiate cubulete
2-3 linguri zahar brun
coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteca faina cu sarea si zaharul. Freaca untul cu amestecul de faina pana se formeaza un aluat sfaramicios, apoi adauga apa si otetul. Framanta aluatul pe blatul de lucru, apoi inveleste-l in folie alimentara si baga-l la frigider pentru o ora.
Intre timp, prepara umplutura: amesteca toate ingredientele intr-un bol si lasa-le deoparte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Scoate aluatul si intinde-l cu sucitorul, apoi asaza-l in formele unse in prealabil cu unt. Toarna umplutura in forme, apoi acopera-le cu fasii de aluat aranjate in forma de carouri.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta mere tarta pere aluat tarta mini tarte retete culinar prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1930 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026871 (s)