News Flash:

Minicheesecake cu afine

13 Februarie 2013
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

75 gr biscuiti digestivi
20 gr sirop de artar
25 gr unt
300 gr crema de branza
coaja si zeama de la o lamaie
65 gr zahar
200 ml smantana
 
Pentru glazura:

200 gr afine
1 lingurita amidon
sucul de la jumatate de lamaie
40 gr zahar

Mod de preparare:
 
Zdrobeste bine biscuitii pana obtii un pesmet. Amesteca apoi cu untul si siropul de artar. Cu acest amestec tapeteaza, doua forme mici de tarta si da la rece pana cand pregatesti crema. Amesteca crema de branza cu zaharul si coaja de lamaie. Adauga treptat si zeama de lamaie si smantana si amesteca bine. Toarna toata crema peste blat si da la rece peste noapte.  Pentru glazura, amesteca amidonul cu sucul de lamaie intr-o cratita. Pune cratita pe foc si adauga doua linguri de apa, zaharul si afinele. Lasa glazura sa fiarba timp de 10 minute. Da apoi la rece pana la servire. In momentul servirii, toarna sosul peste cheesecake.
 
Mini cheesecake cu afine se serveste rece, cu un pahar de prosecco.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biscuiti digestivi unt zahar smantana glazura afine amidon cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026955 (s)