News Flash:

Mini prajitura cu lamaie si gris

1 Februarie 2012
5057 Vizualizari | 0 Comentarii
Mini prajitura cu lamaie si gris
Ingrediente:

110 g unt moale
1 lingura coaja rasa de lamaie
140 g zahar
2 oua
80 g gris
200 g faina
1 pliculet praf de copt
110 ml lapte

Siropul de lamaie:

100 g zahar
125 ml suc de lamaie
½ lamaie taiata feliute

Mod de preparare:

Mai intai incingem cuptorul la 180 grade, apoi ungem o tava rotunda cu unt sau ulei. Batem coaja de lamaie, cu zaharul si cu ouale cu ajutorul unui mixer electric. Se incorporeaza si ouale pe rand. Adaugam apoi si grisul, faina, praful de copt si laptele. Se toarna compozitia in tava pregatita. Bagam la tava la cuptor timp de 50 de minute. Intre timp preparam siropul: intr-o craticioara amestecam ingredientele si punem la fiert la foc mic. Amestecam timp de 5 minute, pana cand se dizolva zaharul. Dam focul la intensitate maxima si lasam sa dea in clocot. Mai lasam pe foc inca 5 minute dupa aceasta (pana cand se ingroasa un pic siropul). Scoatem prajitura din cuptor si turnam ½ din siropul obtinut. Lasam sa stea in tava 15 minute, apoi scoate prajitura pe un platou. Se taie felii si se serveste cu siropul ramas si feliute de lamaie.

sura reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar oua gris faina lapte lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019036 (s)