News Flash:

Mini clatite cu hrisca

17 Ianuarie 2012
2187 Vizualizari | 0 Comentarii
Mini clatite cu hrisca
Ingrediente:

700 ml lapte
1 plic (7g) drojdie uscata sau 15g drojdie prospata
200 g faina alba
100 g faina de hrisca (sau 100 g faina alba)
1 varf de sare
1 ou
zahar pudra
cateva linguri de unt

Mod de preparare:

Incalzeste laptele pana devine caldut. Amesteca drojdia cu jumatate din cantitatea de lapte si pune-o deoparte pentru 5 minute. Separat, amesteca oul cu faina, sarea si restul laptelui pana devine un aluat consistent fara cocoloase. Foloseste un castron mare pentru ca aluatul se va dubla in volum. Adauga aluatului drojdia cu lapte si mai amesteca inca o data.

Acopera castronul cu un prosop curat si pune-l intr-un loc caldut timp de o ora sa creasca. Dupa acest timp, aluatul ar trebui sa formeze bule la suprafata. Foloseste un tel si bate putin aluatul pentru a-i uniformiza textura. Pentru poffertjes, se foloseste o tigaie speciala (si se reduce cantitatea de lapte cu 350ml).

Pune tigaia pe foc si incalzeste cam jumatatea lingurita de unt. Cu un polonic sau un ibric, toarna aluatul in tigaie, formand 3-4 clatite de diametrul unei cesti. Lasa clatitele 2 minute pe o parte, apoi intoarce-le si mai lasa-le tot atat. Repeta procesul pana ramai fara aluat. Presara zahar pudra din belsug si serveste-le calde simple sau cu gem. In Olanda sunt cunoscute sub numele de Poffertjes.
sursa reteta si fotografii: Mini clatite cu hrisca
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte drojdie uscata drojdie faina alba sare zahar pudra unt poffertjes
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2173 viz    0 com
3910 viz    0 com
3257 viz    0 com
2814 viz    0 com
2553 viz    0 com
2627 viz    0 com
1365 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013511 (s)