News Flash:

Mini ciabatta

23 Mai 2011
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7538 RON (+0.0029)
USD: 4.2013 RON (+0.0025)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mini ciabatta
Ingrediente: 250 g + 400 g faina pentru paine 100 g gris 5 g + 20 g drojdie proaspata 150 ml + 300 ml apa la temperatura corpului 1/2 lingurita zahar brun 1 1/2 lingurita sare 5 + 1 linguri ulei de masline putin malai, pentru presarat in tava Mod de preparare: In prima zi - seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga 250 g de faina si amesteca cu lingura pana ce toate se omogenizeaza, cam 5 minute. Acopera castronul cu folie de plastic alimentara si lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24 de ore. La final maiaua trebuie sa fi crescut de 3 ori si sa fie plina de basicute la suprafata. A doua zi - amesteca 20 g drojdie cu putina apa calda (din cele 300 ml) si lasa sa stea 5 min. Adauga restul de apa, zaharul, 5 linguri de ulei, faina si grisul si amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Adauga sarea si mai amesteca 5 minute. Unge un castron mare cu ulei si pune in el coca. Acopera cu folie de plastic si lasa sa creasca 2 ore. Dupa acest timp, coca trebuie sa-si fi triplat volumul. Unge tava de la aragaz cu 1 lingura de ulei si presara malai. Ia 1/2 din coca si pune-o in tava. Coca este moale si se cam lipeste de mana. Foloseste putina faina ca sa eviti asta. Cu mainile preseaza coca si da-i forma lunguiata. Daca vrei ca painea sa fie subtire, intinde coca pe toata lungimea tavii. Daca vrei sa fie mai groasa, intinde painea cam 25 cm. Pune si cealalta jumatate de coca langa prima (lasa putin spatiu intre ele, ca sa creasca). Modeleaz-o in acelasi mod. Unge-o cu albus batut si presara ierburile aromatice. Preseaza putin ca sa nu cada. Unge folie de  plastic cu ulei si pune peste bucatile de coca. Ai grija sa nu fie pus foarte strans, ca sa fie loc sa creasca coca. Lasa coca la crescut 2 ore. In acest timp incalzeste cuptorul la cea mai mare temperatura posibila. Dupa 2 ore de crescut (cand aproape si-a dublat volumul), pune tava in cuptor, la mijloc, si coace 20 minute. Daca se aureste prea tare coaja, poti da mai incet focul, dar nu prea mult. Scoate painea din tava si pune-o sa se raceasca pe un gratar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar placinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1728 viz    0 com
1454 viz    0 com
2498 viz    0 com
1596 viz    0 com
1056 viz    0 com
1518 viz    0 com
1113 viz    0 com
3732 viz    1 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014405 (s)