News Flash:

Minciunele sau uscatele, niste gogosele rapide din aluat fraged

8 August 2017
5838 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
400 gr iaurt
5 linguri zahar
1 lingurita sare
900 gr faina
1/4 lingurita bicarbonat
coaja rasa de lamaie
zahar pudra pentru pudrat
200-250 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare
:

Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea, pana se lichefiaza apoi se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie si, treptat, faina amestecata cu bicarbonatul.
Se framanta un aluat ferm si nelipicios care se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit.
Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.
Dupa scurgerea timpului, ungem masa cu putin ulei si intindem aluatul in foi subtiri.
Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari.
Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita.
Punem uleiul la incins, iar cand incepe sa sfaraie scufundam minciunelele in ulei si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Le scoatem intr-o sita, iar cand se racesc le pudram cu zahar.

preluat de pe cookandplay
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar bicarbonat zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022184 (s)