News Flash:

Millefeuille - Reteta autentic italiana

9 Martie 2016
14384 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crema:
3 linguri zahar
3 galbenusuri
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamaie
1 pastaie de vanilie
500 ml lapte cald
1 lingura unt

Pentru asamblare:
300 gr smantana rece
4 foi de aluat de patiserie
fructe proaspete
zahar pudra

Mod de preparare:

1. Amesteca zaharul, galbenusurile, fana, coaja de lamaie si vanilia intr-un vas, la foc potrivit.
2. Adauga laptele cald si continua sa amesteci cu telul. Da flacara la minim si invarte in vas din cand in cand, pana ajunge in punctul de fierbere.
Mai tine pe foc inca vreo 4 minute.
3. Ia de pe foc, adauga untul, omogenizeaza, apoi toarna intr-un bol si lasa sa se raceasca de tot. Baga in frigider.
4. Mixeaza smantana ca sa o transformi in frisca si amestec-o cu compozitia din frigider.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
6. Intinde cate o foaia in ea, inteap-o cu furculita din loc in loc si bag-o apoi in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru circa 15 minut. Procedeaza asa cu toate.
7. Pune o foaie pe un platou, intind uniform o parte din compozitia din frigider, acopera cu a doua foaie de aluat, iarasi cu compozitie si tot asa pana la final.
8. Inveleste prajitura in folie alimentara si bag-o in frigider pentru 30 de minute.
9. Scoate prajitura si decoreaza cu zahar pudra si fructe proaspete.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

millefeuille foi umplute crema millefeuille
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025480 (s)