News Flash:

Mihai Toader - un un pasionat de arta culinara

12 Iunie 2013
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
Tanar, plin de pasiune si entuziasm, Mihai Toader a vrut sa-i arate tatalui sau cat de mult isi doreste sa gateasca. A reusit insa chiar mai mult. A demonstrat unei tari intregi ca este unul din cei mai creativi concurenti de la MasterChef si a terminat competitia pe locul trei. Iar acesta a fost doar inceputul pentru el.

I-a cucerit pe chefi inca de la preselectii, cand a facut niste paste delicioase contra cronometru. De la inceput pana la sfarsit, a continuat sa-i ia prin surprindere. “Mihai e foarte creativ. Are momente in care explodeaza", l-a descris Chef Catalin. “In liceu mi-am descoperit pasiunea pentru gatit, mai apoi in facultate am inceput sa aprofundez aceasta arta, documentandu-ma foarte mult din carti, de la TV si de pe net”, ne-a povestit el.

Chiar daca a stiut dintotdeauna ca vrea sa lucreze in bucatarie, a fost nevoit sa-si indrepte atentia catre stiinte mai exacte, la sugestia tatalui sau. Dupa ce a terminat Colegiul Tehnic I.D. Lazarescu din Cugir, s-a inscris la  Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca, unde este in prezent student. “In liceu am vrut sa urmez un curs de bucatar, dar tatal meu era total impotriva dorintei mele de a deveni bucatar. La preselectii, el inca avea dubii in ceea ce ma priveste, dar in momentul de fata este foarte mandru de reusita mea de la MasterChef si a inceput sa-mi inteleaga pasiunea”.

Desi nu a crezut niciodata ca poate ajunge atat de departe intr-o competitie culinara, a sperat sa ajunga in finala. “Sincer, la inscrierea mea in concurs nu m-am gandit nicio secunda ca o sa ajung asa de departe, insa dupa castigarea sortului mi-am propus sa ajung foarte sus”, ne-a marturisit el.

“Mi-am propus ca in urmatrorii 10 ani sa ajung unul dintre cei mai buni bucatari din Romania”

Dupa MasterChef, Mihai isi doreste un singur lucru: sa fie un bucatar de succes. “Dorinta mea este sa aprofundez ce am invatat in concurs si sa urmez ceea ce m-a atras de pe vremea cand eram doar un pusti. Mi-am propus ca in urmatorii 10 ani sa ajung unul dintre cei mai buni bucatari din Romania”.

Primele lectii le-a invatat chiar la MasterChef: “Chef Florin mi-a prezentat atitudinea de care este nevoie in bucatarie si pentru mine este un exemplu viu prin realizarea de care a dat dovada la o varsta destul de frageda. Chef Sorin m-a invatat ca in bucatarie este necesara precizia, de asemenea curatenia trebuie sa fie un punct forte. Chef Catalin m-a instruit in bucatarie in adevaratul sens al cuvantului”.

A trecut si prin momente grele, dar si prin momente pline de satisfactie. Toate, l-au ajutat sa devina un chef mai puternic si mai responsabil. “Atuurile care m-au ajutat sa ajung atat de departe cred ca au fost creativitatea, spiritul de echipa si perseverenta. Cel mai frumos moment a fost cand am castigat proba vegetariana, iar mai apoi am fost sef de echipa la botezul fiicei lui Mihai Petre.”

Marturiseste ca bucataria frantuzeasca este cea care il inspira cel mai mult, pentru eleganta si rafinamentul preparatelor. Acasa, gateste foarte multe supe creme, paste si deserturi si sta chiar si 3 ore in bucatarie, in fiecare zi.

Mancarea lui preferata este supa crema de ardei copti cu branza de capra, iar pe iubita lui o rasfata cu cine romantice. “Ea adora pastele facute de mine si fructele de mare”.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mihai toader masterchef bucatarie bucataria frantuzeasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024175 (s)