News Flash:

Mihaela Bilic: ”Detoxul perfect si ieftin la noi acasa! Acesta sa va fie prima optiune cand vreti sa mancati”

8 Octombrie 2018
2231 Vizualizari | 0 Comentarii

Mihaela Bilic a vorbit din nou despre un fel de mancare despre care spune ca este metoda de detoxifiere perfecta, ieftina si pe care o poti face la domiciliu. Detox elaborat, un curent din ce in ce mai elaborat si mai prezent in viata omului modern. Ce ati spune insa daca ati sti ca cel mai bun detox a fost inventat de bunicile noastre, in urma cu sute de ani?

Cunoscutul nutritionist Mihaela Bilic a vorbit inca o data despre felul de mancare cel mai promovat de catre domnia sa. Nu este nimic complicat, nimic pretentios, ci banala ciorba.

Mihaela Bilic a reiterat faptul ca ciorba este felul de mancare care nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic, intrucat ne aduce un aport de lichide si nutrienti din legumele si verdeturile pe care le folosim la prepararea ei, este satioasa si ne ajuta fie sa slabim, fie sa ne mentinem greutatea optima.

Ciorba ne va tine de foame si ne va impiedica sa dam iama in alimentele si gustarile care se pot depune periculos, care ne pot aduce aport caloric considerabil.

Nutritionistul este de parere ca doua portii de ciorba pe zi ne vor satura cu siguranta. In opinia Mihaelei Bilic, ciorba este felul de mancare ideal.

De altfel, nutritionistul a si scris despre ciorba pe pagina personala de Facebook: “Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii.

Nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. In Franta masa de seara nu se numeste cina ci „souper” deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa. Tot supa ca unic fel de mancare se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de munca.

In Romania orice gospodina stie ca nimic nu satura mai bine si nu e mai economicos decat o oala de ciorba. Iar daca ati facut armata sau ati mancat la autoservire si voi stiti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan:)
Nutritiv vorbind, ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat. Avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si muuuulta apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii. V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana.

Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile.

Marele avantaj al ciorbei este faptul ca satura si tine burta plina timp de 2-3 ore. Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat. Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa.

Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta.
Va recomand cu drag o portie generoasa de ciorba aburinda, ca fel unic pentru oricare din mesele voastre. Si puneti langa ea si un ardei iute, intensifica arderile si accelereaza metabolismul cu 25% timp de 3 ore dupa masa!”.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022381 (s)