News Flash:

Miel cu lamaie si masline

13 Mai 2011
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
Miel cu lamaie si masline
Ingrediente: doua pulpe de miel 150 mililitri de vin alb sec 10 legaturi de ceapa verde 10 legaturi de usturoi verde 200 gr de masline negre (ideal ar fi sa fie fara samburi si putin sarate) 2 lamai o legatura de tarhon proaspat doua oua ulei sare piper 200 gr de smantana Mod de preparare: Curata pulpele de miel, scoate oasele cu un cutit bine ascutit si taie carnea in bucati mari (astfel incat o portie sa fie formata din trei-patru bucati de carne). Pune carnea la prajit in ulei incins intr-un vas incapator, care merge si la cuptor. Rumeneste bine carnea pe toate partile. Adauga peste mielul rumenit ceapa si usturoiul verde taiat in bucati mari. Lasa totul pe foc circa 5 minute, dupa care stinge mancarea cu vin. Cand incepe sa clocoteasca din nou, adauga o cana de apa, cat sa acopere carnea, pune capac si lasa totul sa fiarma la foc domol 15 minute. Pune sare si piper (dar nu foarte mult). Adauga maslinele si tarhonul tocat foarte fin. Adauga si trei-patru felii groase de lamaie si da mancarea la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc potrivit. Daca mai este nevoie, mai poti adauga apa, dar tine cont ca mancarea trebuie sa aiba un sos mai gros. Cand este gata, iar carnea este bine patrunsa, scoate mancarea din cuptor si las-o circa 10 minute sa se racoreasca. Bate ouale bine si adauga sucul de la o lamaie. Cand mancarea s-a racorit putin, adauga, dintr-odata, tot amestecul de ou batut cu lamaie. Amesteca si da mancarea la cuptor, la foc mai iute, circa 10 minute. Serveste-o fierbinte, cu o lingura de smantana proaspata deasupra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei vegetal smantana
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1865 viz    0 com
2373 viz    0 com
2718 viz    0 com
977 viz    0 com
1773 viz    0 com
1089 viz    0 com
1082 viz    0 com
1307 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019086 (s)