News Flash:

Midii cu busuioc

30 Mai 2013
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

sare
2 catei de usturoi
ulei de masline
30g frunze de busuioc
3 rosii
100g salam chorizo
200g midii
piper
chilli

Mod de preparare:

Midiile se curata foarte bine cu un burete de sarma pentru a indeparta calcarul de pe ele si li se rup mustatile.

Rosiile se oparesc pentru a le indeparta coaja. Dupa ce coaja a fost indepartata, le tocam in cubulete mici. Intr-o tigaie incinsa punem putin ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit, dupa 1 minut adaugam rosiile si busuiocul tocat marunt.

Pasam pana se formeaza un sos apoi dam totul prin strecuratoare. Intr-o alta tigaie incinsa adaugam ulei de masline si celalalt catel de usturoi zdrobit. Dupa ce usturoiul a devenit auriu, adaugam chorizo taiat cubulete si lasam sa se prajasca putin.

Sosul de rosii se adauga in tigaie impreuna cu midiile, peste chorizo. Asezonam cu sare si piper si acoperim cu un capac. Cand midiile s-au deschis, inseamna ca sunt gata pentru servit, pe cele care nu s-au deschis trebuie sa le aruncati. La sfarsit aruncati niste busuioc tocat proaspat pe deasupra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoi piper usturoi zdrobit busuioc tocat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1500 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019745 (s)