News Flash:

Mic dejun: oua posate cu duxelle si ciuperci

20 Martie 2012
5111 Vizualizari | 0 Comentarii
Oua posate cu duxella de ciuperci
Ingrediente:

500 g ciuperci
2 oua
4-5 felii paine integrala
2 lingurite usturoi praf
cimbru
sare
piper

2 linguri ulei de masline
2 linguri unt
1 lingura vin alb (optional)

Mod de preparare:

Pentru duxelle, spala bine ciupercile si taie-le cubulete mici. Le poti pune intr-un robot de bucatarie, insa ai grija sa nu le pasezi prea tare. Duxelle-ul se foloseste de obicei ca umplutura, insa in reteta noastra ar trebui sa fie putin mai suculent.

Incalzeste intr-o tigaie mare untul, adauga ciupercile tocate si lasa-le la foc mare pentru 15-20 minute, amestecand in continuu.

Intr-o alta tigaie, incalzeste putin ulei de masline si caleste crutoanele cateva minute, pana se rumenesc. Adauga la sfarsit putina sare si usturoi granulat.

In paralel, incalzeste o oala cu apa si 2 linguri de otet de mere sau vin. Cand apa a dat in clocot, redu focul si, folosind o lingura, amesteca apa formand un vartej. Sparge oul in mijlocul vartejului si lasa-l sa fiarba pentru 2 minute. Vartejul de apa va infasura albusul in jurul galbenusului, pastrand forma oului intacta iar otetul va ajuta oul sa coaguleze. La sfarsit, pescuieste oul din apa cu o paleta.

Cand apa din ciuperci s-a evaporat, adauga sare, piper, cimbru dupa gust si vin daca folosesti. Combina o portie generoasa de crutoane cu cateva linguri de duxelle si pune oul pe deasupra.

sursa reteta si fotografie: Oua posate cu duxelle si ciuperci
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci oua paine integrala usturoi cimbrusarepiper unt vin alb tigaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2986 viz    0 com
3251 viz    0 com
2568 viz    0 com
5172 viz    0 com
1588 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 37 queries | Mysql time :0.036835 (s)