News Flash:

Mic dejun - Oua Benedict

25 Iulie 2019
614 Vizualizari | 0 Comentarii

Un mic dejun elegant si rafinat. Ouale benedict nu se pot face pe fuga, asa ca daca ai o dimineata in care ai timp si chef sa te rasfeti pe tine sau cei dragi, poti face aceste oua delicate si delicioase.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 4 chifle englezesti
  • 200 g sunca
  • 8 fire de chives
  • Pentru sos:
  • 1 1/2 lingura otet de vin alb
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt topit

Mod de preparare:

Prepara sosul olandez. Pune otetul, zeama de lamaie si boabele de piper intr-o craticioara pe foc. Redu focul, da un clocot, fara capac, pana cand lichidul e redus la jumatate. Trece amestecul prin sita intr-un vas mic termorezistent. Lasa la racit 10 minute. Adauga galbenusurile in acest amestec. Pune vasul pe bain marin, insa ai grija ca vasul sa nu atinga cu fundul apa din craticioara de pe bain marin. Amesteca cu un tel pana se ingroasa, apoi ia de pe foc si amesteca untul topit amestecand constant pana sosul se ingroasa.

Pune o cratita cu apa pe foc si adauga o lingura de otet. Sparge cate un ou intr-un vas, amesteca bine in apa si apoi pune oul in apa. Cand s-a gatit ia-l cu o spatula si pune-l pe farfurie. Intre timp, intr-o tigaie, prajeste chiflele pe ambele parti. Adauga sunca pe o parte si oul apoi pune sos din plin si adauga chives tocat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua benedict
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019488 (s)