News Flash:

Mic dejun cu ou, bacon si avocado

18 Septembrie 2014
2094 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 avocado mare
2 oua mici
2 felii bacon, prajt si maruntit
2 felii de paine prajita
sare de mare
piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Spala bine fructul de avocado si apoi taie-l in jumatate si indeparteaza samburele. Daca gaura lasata de sambure ti se pare prea mica, cu ajutorul unei lingurite, incearca sa o maresti astfel incat sa incapa galbenusul si o parte din albus. Intr-un bol incapator sparge ouale avand grija sa nu spargi galbenusul. Pune fructul de avocado intr-o tava mica, sau in forme de copt astfel incat sa stea perfect drept. In caz contrar continutul acestuia se va surge.

Cu ajutorul unei linguri pune galbenusul in avocado, apoi adauga albus treptat, pana se umple golul. Ai grija ca acesta sa nu curga pe langa fruct.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si coace timp de aproximativ 15 minute. Timpul de coacere poate varia in functie de consistenta pe care doresti sa o aiba oul. Verifica din cand in cand pentru a te asigura ca este gata. Scoate tava din cuptor si presara baconul desupra oului.
Serveste oul copt in avocado, impreuna cu feliile de paine prajita, alaturi de rosiile tocate marunt. Poti servi alaturi o cana de ceai sau o cafea.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mic dejun retete retete sanatoase retete avocado retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016888 (s)