News Flash:

Metoda cea mai sanatoasa de a consuma fructe

5 Martie 2013
2769 Vizualizari | 0 Comentarii
Curios, dar adevarat, oamenii nu stiu cand si cum sa manance fructele. Fructul este mancarea cea mai pretioasa, dadatoare de viata, de energie, din cate exista. Fructul este cel mai important aliment pe care il putem consuma, dar trebuie sa stim exact cand si cum trebuie sa-l consumam. Stramosii nostri au fost fructivori. Ei au consumat fructe zeci de mii de ani. Pentru organism, fructele sunt mult mai importante decat proteinele.

Substantele cu care proteinele ne otravesc corpul nu se gasesc in fructe. Se cunosc numeroase cazuri de otravire cu proteine. Supraconsumul lor este legat de cancer la piept, la uter, ficat, vezica biliara, leucemie, cancer la stomac, la colon. Fructul este produsul cu cel mai mare continut de apa organica (80-90%) care curata corpul de toxine, fiind datator de viata si curatitor al tesuturilor, in plus plin de enzime, vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi.

La digestia fructelor, omul nu consuma nici un fel de energie.


Creierul omului functioneaza numai cu glucoza iar fructul inseamna glucoza in corpul omului.

Fructele nu se digera in stomac, caci sunt predigerate. Fructele proaspete trec prin stomac in 20-30 minute, iar cele uscate (la soare) stau 1 ora.

Principala conditie este ca fructele sa fie corect consumate. Deoarece stau atat de putin in stomac, inseamna ca ele nu trebuie mancate niciodata cu ceva sau dupa ceva, ci numai si numai pe stomacul gol.

In cazul ca fructul este mancat incorect, adica dupa ce s-au consumat alte alimente, acesta vine in contact cu ele, cu sucurile digestive si intreaga masa de alimente incepe sa se altereze. Orice proteina din stomac intra in putrefactie, orice carbohidrat fermenteaza. Totul devine acid.

Fructele clasificate stiintific ca „acide" (portocale, ananas, grepfruit, lamai), ca de altfel toate fructele, odata ajunse in stomac devin alcaline, daca se consuma numai pe stomacul gol. Ele neutralizeaza ca si vegetalele crude acizii ce se formeaza in corp.

Un corp toxic acid se poate recunoaste usor dupa: balonare, greutate excesiva, celulita, par caruntit prematur, chelie, izbucniri nervoase, cercuri intunecate sub ochi, riduri premature pe fata, ulceruri.

Consumul corect de fructe duce la o intinerire de necrezut, longevitate, sanatate incredibila si multa energie. Importanta enorma a fructelor consta in continutul valoros de combustibil. Fara combustibil, corpul nostru nu poate functiona. Valoarea combustibilului trebuie cautata in orice mancare.

Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete
. Daca se coc sau se fierb, nu mai fumizeaza substante nutritive si nici apa necesara curatirii corpului.

De retinut: fructele trebuie bine mestecate, salivate abundent, sa nu fie infulecate cu lacomie, caci numai astfel vor fi de mare folos organismului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1928 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033146 (s)