News Flash:

Mereu ii fac fericiti pe ai mei cand fac acest cheesecake cu ciocolata

16 Mai 2017
2197 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
400 g biscuiti digestivi
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
scortisoara (optional)

Pentru crema alba:
250 g mascarpone (1 cutie)
200 ml frisca lichida
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 plic gelatina (10-15 g)

Citeste si Te lingi pe degete de buna ce e! Prajiturica cu banane si cocos

Pentru crema de ciocolata:
250 g mascarpone (1 cutie)
200 g ciocolata amaruie
50 g zahar pudra
100 ml frisca lichida
1 plic de ness (1 lingurita)
1 plic de gelatina (10-15 g)

Mod de preparare:

Blat:
Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca bine. Compozitia de biscuiti se pune intr-o forma de tort detasabila pe care o tapetam cu hartie de copt. Tava o dam la frigider pana pregatim cremele.

Crema alba:
Mascarponele il frecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, batem frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam pe rand crema de mascarpone in frisca si mixam in continuare. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.

Citeste si Am pregatit pentru voi un cheesecake fara coacere - Desert gata in 10 minute

Crema de ciocolata:
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si nessul amestecand cu telul pana se topeste ciocolata. Lasam ciocolata sa se racoreasca putin, apoi adaugam mascarponele pe care l-am frecat cu zaharul si amestecam energic cu telul pana se omogenizeaza bine ciocolata topita si mascarponele. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe pachet.

Scoatem tava din frigider, peste blatul de biscuiti adaugam crema alba, iar peste crema alba adauga crema de ciocolata. Dungile deasupra le-am facut cu furculita. Cheesecake-ul il dam la frigider (peste noapte) pentru a se intari crema, apoi se poate servi.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete cheesecake blat cheesecake ciocolata cheesecake
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1451 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015849 (s)