News Flash:

Mere umplute cu carne si smantana

8 Martie 2013
2126 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g carne tocata de porc
8-9 mere mari
100 ml smantana
25 g faina
1 felie subtire de paine
50 g unt
1 ou
1 frunza de telina
¼ l suc de rosii
ceapa
50 ml vin
patrunjel
piper
sare

Mod de preparare:

Merele, necuratate de coaja, se scobesc. Carnea si painea inmuiata o clipa in apa rece si bine stoarsa, ¼ din miezul scos de mere si ceapa, tocata si calita cu 2 linguri de ulei, se trec prin masina de tocat. La tocatura se adauga oul crud, faina, sare, piper si patrunjel tocat; se amesteca bine tocatura, ca sa fie ca o pasta moale. Cu aceasta compozitie se umplu merele. Se asaza intr-o cratita, se adauga vinul si apa si o frunza de telina. Se lasa sa fiarba, la foc mic, acoperite, circa 30 minute. Se freaca faina cu smantana, se dilueaza cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege, ca o smantana subtire. Se sareaza, se pun bucatele de unt si patrunjel tocat.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere mari smantana faina paine unt ceapa vin patrunjel piper sare cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014590 (s)