News Flash:

Mere in coca de clatite

24 Ianuarie 2013
2045 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

½ kg mere
100 g faina
150 ml lapte
1 ou
15 ml ulei
2 linguri rom
1 varf de lingurita scortisoara macinata
vanilie

Mod de preparare:

Merele curatate de coaja, se taie transversal, in jumatati; dupa ce s-a scos mijlocul cu semintele, jumatatile se taie in rondele cu grosimea de 1 cm. Feliile se aseaza pe o farfurie intinsa si se stropesc cu romul. Intr-o olita de un litru se pun 75 ml lapte, uleiul si galbenusul; se amesteca, apoi se pune faina, se freaca bine cu dosul lingurii pe margine olitei, pana compozitia nu mai are cocoloase si se dilueaza cu restul delapte. Albusul se bate spuma tare, se adauga in compozitie impreuna cu zeama scursa de la mere, se amesteca cu lingura, prin rasturnare si apoi se pun merele cu grija, ca sa nu se rupa. Tigaia infierbantat goala, 3-4 minute, se ridica de pe foc, se pun in ea o lingura de ulei si se invarteste, apoi se aseaza, iar, pe foc. Imediat se ia cu lingura cate o felie de mar impreuna cu compozitia care adera la ea si se aseaza in tigaie, una langa alta, neinghesuite; apoi, pe fiecare felie se completeaza, cu lingura, din compozitie, pana cand se acopera bine. Se rumenesc pe ambele parti, la foc mai mic, ca sa se inmoaie la mijloc, apoi se scot pe farfurie. Fiecare rand de rondele se pudreaza cu zahar si vanilie sau cu scortisoara macinata. Se servesc calde sau reci.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere faina lapte ulei rom scortisoara macinata vanilie rondele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5461 viz    0 com
3080 viz    0 com
1519 viz    0 com
1881 viz    0 com
2246 viz    0 com
6212 viz    0 com
2633 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026144 (s)