News Flash:

Mere in aluat la cuptor

10 Februarie 2016
3021 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crusta:
cca 700 gr faina
1/2 lingurita sare
10 linguri unt rece, taiat in cuburi
8 linguri smantana semi-degresata
6 linguri apa rece ca gheata

Pentru sirop:
230 ml apa
zeama de la o lamaie
230 gr zahar brun + 100 gr
1 lingurita scortisoara

Pentru "galuste":
4 mere, curatate si taiate in doua
2 linguri de unt (taiate i 8 cubulete)
3 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Crusta
1. Amesteca faina, sarea, untul si smantana cu ajutorul unui mixer.
2. Pune apoi apa, treptat. Continua sa mixezi.
3. Acopera aluatul cu folie alimentara si baga-l in frigider pentru 30 de minute.

Sirop
4. Pune toate ingredientele la foc mediu, intr-o oala. Lasa-le sa fiarba 8-10 minute. (Pastreaza 100 gr de zahaer brun).

"Galuste"
5. Mixeaza 3 lingurite de zahar brun cu una de scortisoara si cu untul.
6. Pune umplutura in fiecare jumatate de mar.
7. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
8. Presara faina pe masa, pune o bucata de aluat pe ea, intinde-o cu sucitorul si tai-o in 4.
9. Pune pe fiecare cate o jumatate de mar si impatureste-l ca pe boccea.
10. Pune un strat de zahar brun in tava, apoi merele cu aluat, toarna siropul si baga tava in cuptor pentru vreo 40 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mere aluat mere cuptor prajitura mere
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018772 (s)