News Flash:

Mere glazurate cu brandy

29 Octombrie 2013
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

12 mere mici (Granny Smith)
1/8 lingurita sare
330 g zahar
80 g dropsuri cu aroma de scortisoara
120 ml brandy
420 ml cidru de mere

Mod de preparare:

Aseaza o hartie de copt pe o tava mare si unge-o cu putin ulei. Pune la fiert cidrul si brandy-ul si lasa-le pe foc in jur de 15 minute pana cand lichidul incepe sa se reduca. Adauga dropsurile si amesteca pana cand acestea se topesc. Adauga si zaharul, si sarea si amesteca pana cand zaharul se dizolva.

Lasa tot amestecul pe foc, timp de 8 minunte, pana cand atinge temperatura de 150C. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca pana la 100C (in jur de 15 minute). Foloseste niste crengute pe care sa le infigi in merele spalate si apoi inmoaie merele in siropul fierbinte. Pune merele pe tava pregatita anterior si lasa-le sa se raceasca pana cand crusta se intareste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere glazurate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1836 viz    0 com
1903 viz    0 com
1199 viz    0 com
4058 viz    0 com
1285 viz    0 com
2393 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029745 (s)