News Flash:

Mere cu budinca si dulceata

12 Martie 2013
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2-3 mere
100 g orez
2 oua
o rodie
75 g zahar
4 lingurite de dulceata de chis-mis
o lingurita de coaja rasa de lamaie
2 bucati miez de nuca
o lingura de unt sau margarina, pentru uns

Mod de preparare:

Se fierbe orezul in apa cu putina sare apoi se scurge si se clateste sub jeturi de apa rece. Albusurile celor 2 oua se bat spuma tare cu zaharul si cu lingurita de coaja de lamaie.
Merele se curata de coaja apoi se scoate mijlocul cu samburi, se scobeste, fara a ajunge in partea de jos a marului si peretii merelor sa ramana cam de 1 cm grosime.
Orezul spalat si scurs bine de apa se amesteca cu cele 2 galbenusuri si cu bezeaua din albusuri. In scobitura merelor se baga cate 2 lingurite de dulceata si cate un miez de nuca. Se aseaza unul langa altul, in tavita unsa bine cu margarina apoi se toarna pe langa ele, amestecul de orez cu bezea, dar fara a acoperi merele. Se presara bobite de rodie, apoi se da la cuptor, cca. 20-25 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in tavita apoi se portioneaza pentru servit. Se poate servi ornat deasupra cu bobite de rodie si sirop de fructe natural sau dulceata.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere orez oua rodie zahar unt margarina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2435 viz    0 com
4136 viz    0 com
1630 viz    0 com
1753 viz    0 com
1439 viz    0 com
1822 viz    0 com
3881 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031209 (s)