News Flash:

Melcisori cu usturoi - Reteta de post foarte gustoasa

17 Noiembrie 2016
3958 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr faina de grau
16 gr drojdie proaspata
200 gr faina de porumb
300-320 ml apa calduta
1 lingura zahar
1 lingurita sare

Pentru uns:
7-8 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
putin piper
1 legatura marar verde

Mod de preparare:

1. Drojdia o frecam cu zaharul, adaugam 2 linguri de apa calduta si o lasam la cald 10 minute.
2. Amestecam faina si formam o gramada pe plansa de framantat. La margine punem sarea si in mijloc facem o adancitura si adaugam drojdia crescuta.
3. Framantam adaugan treptat apa calduta pana obtinem un aluat care se desprinde de pe degete.
4. Lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.
5. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie de grosime 5-7 mm si il ungem cu uleiul amestecat cu usturoiul zdrobit. Presaram si mararul tocat si rulam usor.
6. Taiem cu un cutit bine ascutit role de 1,5 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
7. Lasam sa creasca inca 20 min si apoi le ungem cu ulei de masline.
8. Coacem 20 min la 180 grade Celsius (in reteta scria 20 min. la 200 grade Celsius. Mie mi s-a parut cam prea mare temperatura si am redus din ea ).
Servim cu ceai sau iaurt.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


reteta post melcisori usturoi melcisori usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016290 (s)