News Flash:

Melcisori cu scortisoara

18 Mai 2012
1913 Vizualizari | 0 Comentarii
Melc cu scortisoara
Ingrediente:

700 g faina alba Baneasa
1 plic drojdie uscata
6 linguri zahar
coaja rasa de la o lamaie
6 linguri ulei
1 ou
250 ml lapte
sare

Pentru umplutura:


4 linguri scortisoara
2 linguri zahar

Pentru glazura:

3 linguri lapte
5 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in ploaie.
Am incorporat bine faina, spre final framantand cu mana aluatul cateva minute. Bila formata am pus-o intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu o folie si am lasat-o la crescut 2 ore. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, am uns masa cu ulei si am intins aluatul cu sucitorul. Grosimea aluatului trebuie sa fie de cca 5 mm sau mai gros. Deasupra aluatului am presarat scortisoara amestecata cu zahar, si am rulat. Cu o ata am taiat rondele de cca 1,5 cm, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cca 30 minute.Intre timp am incalzit cuptorul, si am bagat tava la cuptor, la 190 grade, pentru 25 minute, sau pana cand acestea vor prinde o culoare aurie. Intr-un ibric am pus 3 linguri de lapte si 5 de zahar pudra si am fiert pana la omogenizare. Cand melcisorii au fost gata, i-am uns cu aceasta glazura.
Melcisori cu scortisoara a la Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie uscata zahar ulei lapte sare scortisoara zahar pudra faina folie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3665 viz    0 com
2964 viz    0 com
11060 viz    0 com
1376 viz    0 com
1164 viz    0 com
3480 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1890 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032993 (s)