News Flash:

Melci cu stafide, nuca si sirop

24 Octombrie 2013
1779 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 gr faina
30 gr drojdie
400 ml lapte
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare
60 ml ulei
2 oua

Pentru umplutura:
nuca
stafide

Pentru sirop:
100 ml apa
150 gr zahar
o esenta de rom

Mod de preparare:


Se face maiaua din drojdie, zahar, lapte caldut si faina. Se omogenizeaza bine si se lasa la crescut 10 minute intr-un loc caldut.
Dupa care se toarna maiaua crescuta peste restul de ingrediente si se  face un aluat. Se lasa la crescut cca 1 ora intr-un loc cald, apoi se imparte in 2 si se intind 2 foi. Se unge prima foaie cu unt topit, apoi se presara nuca, zahar si stafide. Se ruleaza aluatul in forma de sul dupa care se taie in bucati de 2 cm , se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa distanta intre ele. Se ung cu un ou batut si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se coc la foc potrivit cam 30 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi scoase din cuptor trebuie insiropate cu siropul fiert, din apa, zahar si esenta. Se introduc din nou la cuptor pentru 10 minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029033 (s)